Box Insider – CrossFit Grund

Egy rövid bemuatkozást kérnék és meséld el légy szíves, hogy jött az életedbe a CrossFit?

Lovas Viktória vagyok, a CF Grund vezető edzője.

Több mint 5 évvel ezelőtt csöppentem bele a CrossFit és a súlyemelés világába, szülővárosomban Debrecenben. Mindig is az életem része volt a sport, de előtte sosem találtam meg azt az irányt, amit igazán élvezek és “szerelemből” csinálom.

Miért döntöttél terem váltás mellett?

Budapest egyik régebbi CrossFit termében kezdtem el először dolgozni, mint segédedző, majd egy év múlva már egyedül is tartottam edzéseket. Hamar megszerettem a csoportokkal dolgozni és elhatároztam, hogy CF vizsgát teszek. 2016-ban Bécsbe végeztem a CF Level 1 képzést , majd rá egy évre a Level 2-t is. Ezalatt folyamatosan foglalkoztam emberekkel, és elvégeztem egy súlyemelő edzői iskolát is. Rengeteg tapasztalatot szereztem és megérett a gondolat, hogy belevágjak valami nagyobb kihívásba.

Ekkor jött képbe az egykori Westend Sportaréna új vezetősége. Tulajdonos váltás volt a teremnél, amely korábban is funkcionális edzéseket kínált az oda látogatóknak. Azonban a tulajdonosok inkább egy hivatalos CrossFit termet szerettek volna létrehozni a belvárosban és így született meg CF Grund ötlete. Néhány találkozás után kiderült, hogy ugyan azok a céljaink és eldöntöttük, hogy együtt belevágunk.

IMG_4989

-Kik csatlakoztak később az edző gárdához?

2018 szeptemberében hivatalos CrossFit terem lettünk és én csatlakoztam a már meglévő edzői gárdához. Kiss Péter és Kovács Dani mindketten CF level 1-es edzők, több éve dolgoznak a teremben igy sokat segítettek nekem a beilleszkedésben és a vendégek igényeinek felmérésében.

-Mi az, amitől úgy gondoljátok másabb ez a box/terem mint a többi, miért “kellene” hozzátok csatlakoznom?

Azt gondolom minden CrossFit terem egyedi és mégis nagyon hasonló. A hasonlóságot a sport szeretete és CrossFit iránti szenvedély adja. Ezért mindenhol barátságos és támogató légkör van, illetve kell lennie. Az egyediséget sokkal inkább a terem adottságai és az edzők személyisége szolgáltatja. Mi közel 1000 négyzetméteren a belvárosban adunk hamisítatlan “grund” hangulatot. Egy földalatti játszóteret. Itt valóban úgy érezheted mikor bejössz a zsibongó utcáról, mintha egy másik világba csöppentél volna.

Az edzői gárda pedig friss és lendületes, hisz egy új termet egy új közösséget építünk. Itt nagyok a kihívások és nagy a felelősség is. Ezért fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan képezzük magunkat és a terem is azt tűzte ki célul, hogy egy oktatóbázissá is válljon.

IMG_5025

Rendszeresen szervezünk már most workshopokat, eseményeket és októbertől hivatalos OKJ edző képzési helyszín lettünk. Valamint oktatási együttműködés jött létre a súlyemelő szövetség vezetésével.

Októbertől CrossFit Kids edzéseket is indítunk, a súlyemelés és gimnasztika edzések mellett.

Tehát ha minket választasz – visszatérve a kérdésedre –  akkor a hobbi sportól az oktatói szintig, kezdőtől a haladóig és gyerektől a masters kategóriáig megtalálod a neked való programot.

 

-Milyen arányban edzenek nálatok nők/férfiak, idősek/fiatalok, hobbisták/versenyzők?

A hozzánk járó sportolni vágyók nagy része hobbiból, kikapcsolódásként, streszlevezetés miatt jön, de természetesen vannak akik picit többre vágynak és esetleg később egy-egy versenyen is kipróbálnák magukat. Meg persze olyanok is vannak, akiket mi szeretnénk később kipróbálni versenyen, csak ők még nem tudnak róla. 😀

IMG_5035

-Milyen kiegészítő órákat lehet nálatok venni? (Jóga, gimnasztika stb.)

Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egy profi tornász gárda is tart edzéseket a teremben, akik vállalták, hogy segítenek tökéletesíteni a tudásunkat, így hetente háromszor CF Gymnastics edzésekkel is kiegészült az órarendünk.

A súlyemelő edzéseken hetente 3 alkalommal, Kiss Peti segít elsajátítani a lökés és a szakítás művészetét.

A kezdő edzéseinkre egyelőre folyamatosan lehet csatlakozni, januártól szeretnénk kurzusokat indítani, kicsit más struktúrával mint amit jelenleg használunk. Ezeken az órákon betekintést nyerhetsz a CrossFit és az izomláz  világába és persze tanulhatsz is sokat hogyan kell jól mozogni és mulatni egyszerre.

Októbertől indítjuk a Kids programunkat, amit én fogok vezetni. Debrecenben már több mint fél éve tanítok gyerekeket akik közül 3 éves a legfiatalabb és 14 évesek a nagyok. Náluk az elsődleges cél a sport szeretetének kialakítása és a fizikai és mentális fejlődésük megtámogatása a sport által.

Valamint kialakítás alatt van egy új szolgáltatás amiről egyelőre még részleteket nem árulhatok el, de előljáróban annyit, hogy aki úgy dönt, hogy hozzánk csatlakozik az edzéseit hamarosan kiegészítheti úszással is, illetve közel 10 helyen a városban jógával is.

-Segítetek-e a tagoknak táplálkozási kérdésben? Milyen étrendet/diétát javasoltok nekik?

Alapvetően minden kérdésre igyekszünk válaszolni vagy szakembert ajánlani a nálunk sportolóknak. Étrendi témában jelenleg sok a megmondóember, rengeteg önjelölt diatetikus és táplálkozási szakember van. Ezt a sort ebben a formában nem szeretnénk bővíteni. Lesznek táplálkozási szemináriumok, bárki eljöhet és meghallgathatja. És havont tervezünk táplálkozási és manuál terapiáis szaktanácsadásokat is szervezni.

-Vannak saját szervezésű, akár házi versenyek, akár országos/európai szintű versenyek? -Van kapcsolatotok más CF termekkel?

Mivel nemrég indultunk ezért  még nem volt verseny nálunk és jelenleg még kapcsolat felvételi szakaszban vagyunk. Igaz, a siófoki teremmel már volt közös programunk egy táboroztatás erejéig. Ezúton is köszönjük a támogatásukat! De ebben az évben még tervezünk egy házi versenyt. Jövőre pedig célunk egy saját versenyzői bázis kialakítása.

IMG_5057

-Ha most csatlakoznék hozzátok, hogy nézne ki az első hónap a számomra?

Állapotfelmérés és négy hetes kezdő program természetesen. 🙂 Alapvetően valóban egy állapot- és szintfelméréssel kezdünk. Ennek az eredményétől függően, kerül be valaki kezdő vagy haladó csoportba.  Természetesen a versenyzői szint, illetve a személyi edzés más kategória ott teljesen egyénre szabott edzésmunka folyik. Csoportos órák esetében az induló program egy 4 hetes, heti 3 alkalommal. Alaperő növeléssel és technika elsajátítással főként a középpontban.

-Ha csatlakozni szeretnék, kit kell keresnem? Kinek írhatok? Honlap?

Ha szeretnél hozzánk járni vagy kérdésed van keress minket a honlapunkon www.crossfitgrund.hu vagy írj emailt nekünk erre a címre: hello@cfgrund.hu

Ha személyesen engem kérdeznél: viktoria.lovas88@gmail.com

Honlap: www.crossfitground.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s