Változások a CrossFit háza táján

Ha követitek a közösségi médiát, már valoszínű, hogy tudjátok, hogy sok változás következik be a CrossFit Games körül. Hivatalos nyilatkozat még nincs a CrossFit részéről, de egyre biztosabbnak látszik, hogy nem lesz többé Regionals és teljesen más rendszerben lehet majd kvalifikálni a Gamesre. Hasonlítva az Olimpiai rendszerre, minden olyan ország, ahol minimum egy hivatalos CrossFit affiliate van, az adott ország legjobb női, férfi versenyzője és csapata automatikusan kvalifikálja magát a Games-re az Openen nyújtott telesítménye alapján. Ez azt jelenti, hogy a 6000 affiliate-el rendelkező Amerika is egy-egy atlétát küld a Gamesre és az 1 affiliate-el reneldelkező Pakisztán is szintén egy-egy versenyzőt küld ki.

Azért mennek végbe ilyen változások a CrossFit verseny rendszere körül, mert a CF alapítója és tulajdonosa, Greg Glassman fontosabbnak tartja az affiliate rendszert, amin keresztül a CrossFit egészségtudatos életfelfogását terjesztheti a világon, mint a versenyzést, ami nem mellesleg jobb esetben nullszaldós, de inkább minuszos buli a cégnek.

Nem akarok többet írni a témáról, mert itthon Radnai Tamás a CrossIron Facebook oldalán, hihetetlen részletességgel foglalja össze a témát és megy bele okfejtésekbe. Az ő írását itt találjátok: https://www.facebook.com/notes/crossiron/az-új-crossfit-games-szezon-és-kvalifikáció-2019/602465966814036/ 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s