CrossFit Games – Utolsó nap összefoglaló

Eljött az utolsó nap. A nap mikor minden eldől. Mostanra persze már mindegyikőtök tudja, mekkora siker koronázta be a Games-t, de azért ne szaladjunk ennyire előre.

Two-stroke pull

5 rounds:
300-m run
20 / 15-cal Assault Bike
44-ft. sled pull

Térjünk rá egyből Lauráék futamára. Óriási párharcot vívott Laura Katrin Davidsdottirral. Katrin az első 3 körben elsőként futotta a 300 métereket és az Airbike-on is jobb tempót diktált, de Laurának a sled pull látványosan jobban ment. Rá is kapcsolt az utolsó két körben és egy brutál hajrában otthagyta Katrint, így Laurának meg lett a második event győzelme, ezzel tartva a második helyét.

ProRep Magazin fényképe.

A srácoknál ezt az eventet Lukas Högberg nyerte, Fikowski lett a második.

Ez után jött még két event, amit csak elötte tudtak meg az atléták.

Handstand Walk

50 heavy rope double unders

Kézen állva járás, különböző akadályokon

Nehézségi faktor nem volt alacsonyra állítva, mikor ezt a pályát építették, sok atlétán ki is fogott. A srácoknál Cody Anderson nyert, 1:29-es időt produkálva, nem sokkal mögötte 1:38-al Alec Smith ért be másodikként és Mat Fraser lett a harmadik.

A csajoknál Broke Wells nyert és Laura a hatodik helyen ért célba, növelve egy kicsit a távolságot összetettben közte és Katrin között, illetve közelebb férkőzött Tia-hoz.

ProRep Magazin fényképe.

Aenas

5 / 4 pegboard climbs
40 thrusters, 85 / 55 lb.
33-ft. yoke carry, add weight
33-ft. yoke carry, add weight
33-ft. yoke carry

M 85-lb. thruster, 425-565-665-lb. yoke carries
F 55-lb. thruster, 345-405-445-lb. yoke carries

Eljött az utolsó event. Azt már tudtuk, hogy Mat Fraser előnyét nem fogják tudni behozni. Ennek ellenére az amerikai kiment és beleadott mindent és begyűjtött még egy event győzelmet. Egyből utána ki is hirdették, hogy zsinórban harmadszor ő lett a legfittebb férfi a világon.

Patrick Vellner lett a második, a harmadik helyen pedig pont egyenlőség alakult ki Högberg és Fikowski között. A szabályok értelmében ilyenkor a Tie Break dönt, ami a Two-Stroke pull event volt, amit Högberg nyert, így ő lett a harmadik legfittebb a világon.

A csajoknál tudtuk, hogy Laurának nem fog gondot okozni se a pegboard se a thruster. A yoke carry-n fog eldőlni a csata. Laura odaállt és hozta is a maximumot. Óriási párharcban volt Toomey-val de az utolsó szakaszon Laura gyorsabban pakolta fel a súlyokat, illetve Toomey egyszer lerakta a yoke-t, így Laura bravúros teljesítménnyel megszerezte a harmadik event győzelmét és ezzel együtt a második legfittebb nő a világon címet.

Nincsenek is erre szavak…. hihetetlen. Laura 21 évesen már a regionals-on maga mögé utasított nagyon nagy neveket, de élete első Games-e volt. Gondolhatták sokan, hogy ehhez nagyobb rutin kell, vagy nem árt a tapasztalt Games légkörben. Ennek ellenére ő odament, “rookie” jelzőjére fittyet hányva beleadott mindent és megmutatta a világnak mire is képes.  Első nap után leader trikóban versenyzett, majd magabiztosan tartotta második helyét egészen a games végéig.

Köszönjük neked Laura az elmúlt 5 napot! Óriási voltál! Gratulálunk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s