CrossFit Games – 3. nap összefoglaló

A harmadik napra a következő felállásban léptek a csatatérre az atléták:

Csajoknál Tia-Clair Toomey első (580), Horváth Laura második (522) és haramdik Annie Thorisdottir (516).

A fiúknál Mat Fraser viseli a leader polót (564), Lukas Högberg a második (516) és harmadik Patrick Vellner (474).

Madison Triplus

Swim 500 m
Paddle 1,000 m
Run 2,000 m

Képernyőfotó 2018-08-04 - 20.06.36.png

Tia-Clair Toomey nyerte ezt az eventet nagyon komoly teljesítménnyel, míg Laura a 8. helyen ért célba, ezzel még mindig tartva a második helyét.

Férfiaknál Dean Linder-Leighton (15.) nyerte az eventet. Fikowski a második, Mathew Fraser a 4, amivel betonbiztos az elsőbsége.

Chaos

https://youtu.be/8TothhYecqY

Ezt az eventet elötte fél órával ismertették az atlétákkal és hogy mit tudtak meg? SEMMIT!
Dave Castro nem mondott el semmi konkrétat csak hogy, oda kell állniuk a rajthoz, mikor meghallják, hogy ‘GO’, akkor menniük kell, egyértelmű lesz, mit kell csinálniuk, ha oda értek. És hogy mennyit kell csinálniuk? Nem mondja meg. Amint megcsinálták a kívánt ismétlésszámot, a bíró szólni fog, hogy végeztek, mehetnek a következő feladatra és így tovább, amíg azt nem mondják nekik, hogy vége.
“…be prepared for the unknown.”

Mint kiderült a WOD:

  • 30 cal skierg
  • 25 burpee
  • 45 One hand db ohs
  • 40 single leg squat (pistol)
  • 25 box jump over
  • Tumbler pull (300 lb)

A csajok 40en felálltak a pályára, addig a srácokat elszeparálták, hogy ne tudjanak meg semmit, mi vár rájuk. Így hogy nem tudtak semmi konkrét ismétlés számot, nagyon nehéz volt beosztani az erejüket az atlétáknak, hisz nem tudták mi vár még rájuk. Katrin Davidsdottir végig vezette a versenyt és elsőként is ért célba, ezzel megszerezve a 2. event győzelmét. Kristin Holte lett a második, Tia Toomey a harmadik, ezzel még jobban bebiztosítva első helyét. Laura a 8. helyet szerezte meg, tartva ezzel a második helyét! Óriási teljesítmény!

Képernyőfotó 2018-08-04 - 19.41.51.png

A fiúk mikor kijöttek egyenként sasolták a pályát, találgatva milyen feladatok várnak rájuk. Természetesen itt is nagy gondot okozott az erő beosztása, a burpee-knél Fraser és Fikowski eléggé lemaradt a társaiktól. Ezt az eventet Patrick Vellner nyerte.

Bicouplet 1-2

A Bicouplet 1-2 event sorrendjét a CF közösség szavazta meg, így a Bicouplet 2 volt előbb, 1 perc pihenő után pedig jöhetett a Bicouplet 1. Egyszerre zajlott le a két feladatsor de két külön pontszámot kaptak rá a versenyzők.

A fiúknál az első egyéni francia férfi versenyző, Willy Georges uralta mind a két eventet. A “2” fémjelzett eventen első, a Bicouplet 1-Ben pedig második helyet szeretett meg. Így a 8. helyről a 6. jött fel a francia.

A lányoknál a 4. heat-ben lépett pályára, ahogy azt tette egész héten. A Bicouplet 2-ben óriási párharcot vívott Tia Toomeyval és a futamában a 3. helyen ért célba, ami a végül az 5. helyre lett elég, míg a Bicouplet 1-ben 7. helyen végzett.

Kara Saunders 2. és első helyet szerzett, megelőzve Katrin Davidsdottirt, így az összetettben is feljött a harmadik helyre Laura mögé.

Egy kevésbé jó hír, hogy újabb versenyzőtől kellett búcsúzni, még pedig Sarah Sigmundsdottirtól. Már a maratoni evezésnél fájt a bordája, de 10 km után elmúlt, így úgy döntött folytatja. Később azonban a fájdalomcsillapítók lettek a legjobb barátai, majd a 10-11 eventre már nem tudott kiállni, így meg kellett hoznia ezt a döntést. Állítása szerint eddigi legjobb felkészülésének van túl, így nagyon sajnáljuk, hogy így alakult.

Top 10 három nap után

Csajok

Srácok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s