CrossFit Games – 2. nap összefoglaló

A brutális első nap után, aminek az összefoglalóját itt olvashatjátok, következett egy pihenőnap és el is érkeztünk a 2. verseny naphoz. Nézzük hát, mik történtek és ami még fontosabb, hogy szerepelt Laura.

Az első nap után az állás a férfiaknál:

  1. Mathew Fraser (298)
  2. Lukas Högberg (296)
  3. Cole Sager (268)
  4. Lukas Esslinger (258)
  5. Adrian Mundwiler (256)

és a nőknél:

  1. Laura Horváth (338)
  2. Tia-Clair Toomey (326)
  3. Annie Thorisdottir (276)
  4. Kara Saunders (248)
  5. Kristi Eramo (230)

Térjünk át az eventekre.

The Battleground

A WOD:

Rescue Randy cipelés
2 kötél mászás
Akadály pálya futás (idáig el kellett futni, kb 650 m)
2 kötél mászás
Rescue Randy cipelés

Férfiak 20 fontos mellényven, Nők 14-esben

Férfiaknál a legjobb időt Cole Sager mente (8:35), aki annyira laza volt, hogy a végén egy kézzel húzta be a bábut. Második lett Fraser, Högberg pedig 3.

Forrás: CrossFit Games

Az esést itt sem úsztuk meg.

https://www.instagram.com/p/BmBgldbB5d0/

A csajok versenyéről csak ennyit: te úr isten. Laura megszerezte első event győzelmét! Az akadály futásnál volt egy akadály, ahol vissza kellett mennie az elejére és beelőzte a melletelevő lány (talán Katrin), de “szerencsére” ő is rontott így Laura tartotta a vezetést. Fél perccel megelőzve mindenkit, egy kézzel(!) húzta be a végén Reacue Randy-t.

Forrás: CrossFit Games

Emily Bridgers az akadály pályán esett egy nagyot, ahol boka sérülést szenvedett, így kénytelen volt elköszönni a Gamestől. Úgy tervezte, ez lesz élete utolsó Games-e, így most láthattuk utoljára itt versenyezne. Nyilatkozta, hogy ez volt a 8. Games szezonja és óriásit fejlődött a sport és kíváncsian várja, merre fejlődik tovább.

The Clean and Jerk speed ladder

Ezt az eventet csak elötte tudtuk meg mi is lesz pontosan. Itt le ment 40 versenyző, melyből tovább jutott a legjobb 20 a középdöntöbe, ahol már még nagyobb súlyokkal dolgoztak. A 20 versenyzőből a döntőbe pedig 5 jutott tovább. Mat Fraser az elődöntőben végig vezetett, de az utolsó súlyon kétszer is hibázott, így lecsúszott a döntő ötösről. Ezt az eventet Nicholas Urankar nyerte.

38448902_2149613595080487_213624887254712320_o.jpg

Forrás: CrossFit Games

A lányok következtek, ahol Laura az utolsó futamban érkezett, természetesen a Leader fémjelzett trikóban. A második súlynál Laura megbotlott, ami okozott neki némi idő veszteséget, a mezőny pedig nagyon kiegyenlített volt, így tizedmásodpercek dötnöttek, Laura sajnos nem jutott be a középdöntőbe, így ez lett az első event, ahol nem a top 10.-ben végzett.

A 6. eventet Amanda Barnhart nyerte.
Mivel Tia-Clair Toomey és Annie Thorisdottir is ott volt a döntőben a legjobb 5 között, Laura pedig 21. helyen zárta ezt a feladatot, így Tia Tommey veszi át a vezetést és Laura a második helyen áll összetettben.

Fibonacci

A WOD:

5-8-13 ismétlés:
Kézenállásból nyomás
Dupla ketlebell deadlift
Utána, fejfölötti kitörés 89 láb hosszan

A srácoknál ezt az eventet 4en fejezték be a 6 perces time cap-en belül. Mat Fraser fél perccel megelőzve Noah Ohlsent, 4:54-es idővel nyerte az eventet. A 3. Logan Collins, a 4. helyen pedig Patrick Vellner végzett.

A csajoknál már 21-en fejezték be a feladatsort az időkereten belül. A final futamban Katrin Davidsdottir nyerte a futamot is, meg az eventet is, 3:31-es idővel. Thorisdottir 3., Tia Toomey 4., Kara Saunders pedig 5. helyen fejezte be az eventet, ami azért fontos mert ők állnak a top 5-ben Laurával, aki ezen az eventen 17. helyet tudott összehozni. Tartja még a második helyét, de a pontkülönbség nőtt Tia Toomey és közte (bár csak 58 pont a különbség), Annie Thorisdottir pedig a harmadik helyen áll 6 ponttal lemaradva Laurától.

Top10 a második nap után

Nők

Képernyőfotó 2018-08-04 - 9.42.59.png

Férfiak

Képernyőfotó 2018-08-04 - 9.43.28.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s