CrossFit Games – 1. nap összefoglaló

Túl vagyunk a Games első napján. Eseménydús nap volt. Lássuk mik törtétntek ma.

Event 1

A nap első eventje volt a biciklizés, ami 10 kör 1200 méteres körpályás versenyt jelentett, ahogy azt már korábban meg is írtuk.

Lányok kezdték elsőként és ami nagyon fontos, hogy a keddi időmérő ideje alapján Horváth Laura az első sorból indulhatott, ugyan is a legjobb időt tudta biciklizni. Pozicióját tartani is tudta 5 körön keresztük, ami után szélárnyékból kezdtek előtörni a mögötte haladó csajok, köztük Sara Sigmundsdottir vagy Kritstin Holte, viszont Laura az utolsó körben végig tudta tartani a top 3-as helyezését. Az utolsó körben vezető pozicióban hajrázott Laura, de Kristin Holte egy nagyon komoly kielőzés után első helyett szerzett, így Laura 2. helyen zárta az első Eventet.  Óriási Gratula neki!

Képernyőfotó 2018-08-01 - 19.39.00.png

Forrás: CrossFit Games

A srácoknál, már egy okosabb versenyt láthattunk, mindenki kihasználta a szélárnyék adta lehetőségeket és a szoros követési távolságot, illetve az első pár körben láthattuk, hogy a vezető pozicióban bringázók folyamatosan cserélgették, ki tekerjen elöl. Adrian Mundwiler végzett az első helyen, Mat Fraser a 4., BKG 6., Fikowski pedig 9. helyen zárta ezt a számot.

Képernyőfotó 2018-08-01 - 19.39.13

Forrás: CrossFit Games

A verseny jellégéből adódóan lehetett számítani rá, hogy lesz esés, ami sem a lányoknál sem a fiúknál nem maradt el, de láthattunk bicikli problémákat is. Noah Ohlsen-nek a bicikli pedálja egyszerűen lejött és a clipses cipőjén maradt, így neki félre kellett húzodni és új biciklit kérnie, hogy tudja folytatni a versenyt, ezzel jelentős hátrányt szerezve a 30. helyen ért célba.

Event 2

Jöhetett egy kis gymnastic skill wod, azaz a 30 ring muscle up időre.

A lányoknál Camille Leblanc-Bazinet nyeri az első futamot 3:08-as idejével. A 2. futamban jött Laura is, ahol nagyon komoly teljesítménnyel 3. helyen zárt, így összetettben átvette a vezetést. A csajoknál ezt az eventet egyébként Kristi Eramo nyerte 2:32-vel.

Képernyőfotó 2018-08-01 - 20.14.21.png

A férfiaknál Logan Collins majdnem unbroken végig tolta a 30 ring MU-t, 1:47-es idővel vitte az első futamot (Heat 1), Zeke Grove lett a második. Második futamban Mat Fraser lett az első 2:00 idővel, viszont a eventben így csak a 3. helye zárt.

Képernyőfotó 2018-08-01 - 21.06.52.png

Forrás: CrossFit Games

Összetettben Fraser és Mundwiler az első helyen áll, pont egyenlőséggel. (172pont)

Event 3

Meg volt az aerobic capacity és gymnastic skill, jöhetett egy kis erő felmérés. 1RM guggolás, vállból nyomás és felhúzás.

Ez az event a 30 muscle up után minimális pihenővel következett. Az első futamban (a háromból) Camille összpontja 810 lb lett futam elsőként.

A második futamban lessandra Pichelli 870 fonttal vette át a vezetést.

A harmadik futam volt igazán érdekes számunk, hisz itt lépett pályára Laura is már a Leader felirítú polójában. Az evenetet Tia Toomy nyerte 875 fonttal, Laura pedig 845 összpontszámmal a 7. helyen végzett. (405 fontos deadlifttel…)

Összetettben Laura még mindig első!

Képernyőfotó 2018-08-01 - 21.35.04

Event 4

A nap utolsó event-jeként kaptuk meg, a nézői szemmel nem épp a legizgalmasabb WOdot, viszont az atlétáknak ez egy brutláis tesztet jelentett fizikálisan és még nagyobbat mentálisan. Következett a maratoni evezés.

Férfiak és nők is együtt eveztek és egy óriás kivetítőn lehetett látni, ki ogy halad.  A csajoknál Margaux Alvarez lett az első 3:00:42-es idővel. Laura pedig 4. (!) helyen végzett, ami azt jelenti, hogy az első nap után Horváth Laura 1. a CrossFit Games-en. 

https://www.instagram.com/p/Bl9m7bfHW_q/?taken-by=crossfitgames

A fenti képen Alessandra Pichelli látható, aki ezen az eventen utolsóként végzett 3:34:22-es idővel, amint a többi atléta búzdítja.

A férfiaknál Lukas Esslinger 2:43:50-es végzett elsőként, Lukas Högberg második, Cole Sager harmadik helyen finishelt. Mat Fraser 11. helyen ért célbe, de ezzel megőrízte vezetését a versenyen.

Top 10 az első nap után

Csajok

Képernyőfotó 2018-08-02 - 9.14.48.png

Srácok

Képernyőfotó 2018-08-02 - 9.14.19.png

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s