15 évesen a profik között

Meg van az az érzés, mikor űzöl valami sportot és látsz egy nálad 10 évvel fiatalabbat és azt mondond magadnak: “bárcsak én is így nyomtam volna ennyi idősen”. Na én a Hungarian Games-en volam így, csak mikor megláttam Mohai Olivért, nem csak azt mondtam magamnak, hogy ennyi idősen de jó lett volna így csinálni, hanem hogy, örülnék ha egyáltalán most így tudnám tolni. Először a szépen kivitelezett clean and jerk-ek tüntek fel, technikailag nagyon patentek voltak, majd ott esett le végleg az állam, mikor a 15 évesen 120 kilót olyan könnyedséggel vette fel és lökte ki, mint én a 20 kilós rudat és tette mindezt a felnőttek között. (Erről a videót lent megtalálod) Ekkor elhatároztam, hogy mindenképpen szeretnék beszélgetni Olivérrel és elhozni nektek az ő történetét. Így hát tessék, egy kis interjú Mohai Olivérrel.

16472896_1388176041212940_6472650090254240999_n.jpg

Hogy jött az életedbe a CrossFit?

Az életembe a cf úgy jött, hogy nem sportoltam semmit egy időben és az osztálytársaim ajánlották a Z2 cross gym edzéseit. Akkor még nem tudtam mi az a CrossFit csak tetszettek az edzések. Ekkor voltam 13 éves és azóta 3 év telt el.

Elötte sportoltál?

Igen sportoltam. 3 évig atletizáltam, majd több sportot is kipróbáltam pl. karate és judo, de ezek nem illetek annyira hozzám.

Mennyit edzel egy héten?

Jelenleg 6-7 edzésem van egy héten, keményebb időszakokban 8 és teszem mindezt a dombovári Z2 Cross Gym-ben.

Mivel a súlyemelés nagyon fontos része a CrossFit-nek, így járok külön súlyemelő edzésekre. 2016 nyarán kezdtem ott az edzéseket, aminek eredménye 2017-ben jött meg igazán, mikor korosztályos bajnok lettem 69 kilógrammos súlycsoportban.

Milyen eredményeid vannak eddig?

Cf-ben a legjobb eredményemnek eddig a French Throwdown-ra való kijutásomat tartom. Több verseny kvalifikációját is megcsináltam több kevesebb sikerrel, a Cyprus Throwdown kvalifikációját megnyertem tavaly nyáron, és a Berlin Throwdown kvalifikációján második lettem.

Hogy sikerült az idei Open?

Az idei Openen 162. lettem. Az első feladatban sajnos több mint 50 ismétlést elvettek, ezért ez lehetett volna jobb is de így is tovább jutottam az Online Qualifier-re, ahol pedig 101. lettem.

Mik a terveid a jövőre néve?

Szeretnék jövőre kijutni a CrossFit Games-re, ami tudom, hogy nagyon kemény munkát igényel, de minden erőmmel azon leszek, hogy ott lehessek az USA-ban.

 

Súlyemelés maxok:

  • C&J: 120 kg
  • Snatch: 95 kg
  • Back Squat: 140 kg
  • Fron squat: 130 kg
  • Deadlift: 150 kg

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s