Igazi CrossFitter munkahely, avagy az SAP sztori

A Magyar CrossFit Közösség insta oldalán tünt fel nekem egy srác, Bartus Kristóf, akinek instagram profilján követhető volt, hogy munkahelyén új edzőterem készül. Ez önmagában még nem nagy szám, sok munkahely rendelkezik edzőteremmel, viszont a hetek múlásával egy jól felszerelt CF terem kezdet kirajzolódni a posztok között. Ekkor már aktívan követtem az eseményeket, hogy ebből mi fog kisülni és lassan kaptuk is a csoportos edzésekről szoló videókat, amik épp ebédidőben készültek. Brutálisan tetszett a történet, meg is osztottam @huncrossfit oldalon, majd elérkezettnek láttam az időt, hogy Kristóffal felvegyem a kapcsolatot és nektek is elhozzam ezt a történetet. Olvassátok hát szavait és irigykedjetek milyen szuper helyen is dolgoznak.

“Lacival és Nickel a CrossFitet kb 2 éve kezdtük el egy kis thai box teremben, ahol volt lehetőség cross training órákon részt venni. Nagy szerencsénk volt Jordán Mercivel (CrossFit Trafó edzője) aki óráival megszerettette velünk ezt a sportot.

Korábban az SAP Hungary-nál ahol a srácokkal dolgozunk csak egy pici fitneszterem állt a rendelkezésre.

A cég bővülése következtében, ami egy új épület építését is vonta maga után merült fel először a sportolási lehetőség szélesítése is az itt dolgozó emberek számára.

Ezzel együtt egy új funkcionális terem építése is megkezdődött. Nick pozíciója (COO – chief operating officer) lehetővé tette, hogy az új terem felszereltségét ő intézze. Ekkor már nem volt kérdés, hogy próbáljuk úgy megválasztani az eszközöket, ami egy későbbi CrossFit edzéslebonyolítását is lehetővé tudja tenni.

A cégünknél lehetőség van minden évben különféle sportokat megpályázni és adott keretösszeget is kérni mellé, amit a vezetőség hagy jóvá, abban az esetben, ha nagyszámú itt dolgozó közönséget tud magával ragadni és nem lépi át a céges policy határait.

Így már nem volt kérdés, hogy megpályázzuk a CrossFit órák tartását, amihez a terv az volt, hogy külső szakképzett edző bevonását foglyuk kérni.

Kezdetben nem tudtunk találni megfelelő edzőt így a saját tapasztalatainkra hagyatkozva kezdtük el heti 4 alkalommal megtartani az órákat. Minden alkalom 8 ember számára biztosított lehetőséget, azonban soha sem gondoltuk volna, hogy a regisztrációs Excel minden héten 1 perc alatt be fog telni a nagy érdeklődés miatt. Az edzések főleg a reggeli órákban, ebédidőben vagy pedig munkaidő után zajlanak. 3 hónap eltelte után közel 100 főre nőtt azok száma, akik heti rendszerességgel részt vesznek az órákon. Kiemelkedő mutató, hogy ez a sport a lányok körében is nagyon népszerű emiatt a fiúk – lányok aránya 50-50 %-ra tehető.

Májusban sikerült a CF Dunával megállapodnunk, hogy besegítenek az edzések tartásába valamint egy kezdő kurzus megtartásába is.

Így júniustól már heti 6 alkalommal tudjuk az SAP Hungary alkalmazottjait fittebbé tenni.”

Egy gondolat “Igazi CrossFitter munkahely, avagy az SAP sztori” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s