2018 Europe Regional Előzetes

Kevesebb, mint két hét…

és kezdetét veszi a Regionals! május 18-tól 3 hétvégén át követhetjük az openről továbbjutott felek küzdelmét a kvalifikációt érő helyekért a Gamesre. A teljes menetrendet és az egyes régiók besorolását a lenti infografikán láthatjátok:

Regional Map

(forrás: games.crossfit.com)

Ellentétben a tavalyi évvel, idén már 9 regionális versenyt rendeznek 8 helyett, visszakerült a programba többek közt a Europe Regional, ami rögtön az első hétvégén fog lezajlani a berlini Velodromban.

Lássuk, kire lesz érdemes figyelni itt a ProRep csapata szerint:

Horváth Laura – kivel mással is kezdhetnénk a sort, mint hazánk jelenleg legeredményesebb versenyzőjével? Kétszeres Regional résztvevő, 2017-ben Dubai Fitness Championship 2. helyezett. Tavaly a 11. helyen végzett a Meridian Regionálison, idén komoly esélye van rá, hogy a top 5-ben benne legyen.

Szakolczai Fédra – korábban már írtunk róla az oldalon, hogy nem csak Laurának sikerült kvalifikálnia a Regionálisra, hanem a 2017 Adriatic Throwdown győztesének és 2018-ban Athens Throwdwon 2. helyzettjének, Szakolczai Fédrának is.  Ha lemaradtatok róla, itt csekkolhatjátok. Fédra is remek formában van, mi sem bizonyítja jobban, mint a múlt heti Hungarian Games eredménye, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott.

fullsizeoutput_67e.jpeg

Annie Thorisdottir – kétszeres CrossFit Games bajnok (2011-12), 2017-ben a 3. helyen végzett. Igazi Games veterán, már hétszer vett részt rajta.   2018 Open Europe North régió győztese, az egyetlen, aki a Dubai Fitness Championshipen le tudta győzni Laurát.

Sara Sigmundsdóttir – 2017-ben worldwide Open 1. helyzett volt, majd megnyerte a Central Regionalt is, végül a Gamesen 4. helyezést ért el. Felkészülését egy bordatörés  hátráltatta, ami miatt kénytelen volt a Dubai Fitness Championshipet is kihagyni, de ne legyen kétségünk, idén is versenyben lesz a győzelemért.

Bár a hölgyeknél valószínűleg sokkal kiélezettebb lesz a harc, és a magyar érdekeltség miatt is jobban koncentrálunk rájuk, kiemelnénk egy férfi versenyzőt is:

Björgvin Karl Guðmundsson – 2016 óta 1. az európaik közt az Openen, 2016-17-ben megnyerte a Meridian Regionalt, legjobb eredménye a CrossFit Gamesen 2015-ben volt, ekkor 3. helyezést ért el. Az európai crossfit koronázatlan királya, a Gamesen való indulása 2018-ban sincs veszélyben. Nagy eséllyel pályázik idén is a regionális címre.

Szerintetek kire lesz még érdemes figyelni?

Addig is egy rövid kedvcsináló:

Láttátok már Dave Castro legújabb bejelentését? Közeledik a Regionals, jönnek…

Ismerjétek meg Laura és Fédra ellenfeleit: Út a Gamesre – Dottir lányok

Lezajlott az AGOQ! – AGOQ helyzet jelentés – Tóth Frida

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s