Box Insider – CrossFit Tesseract

-Egy rövid bemutatkozást kérnék és meséld el légy szíves, hogy jött az életedbe a CrossFit?

Kuffler Gergely CF LVL1, FMS LVL1, okleveles fitness –és személyi edző, CrossFit Tesseract Head Coach.
18 év sportmúlt (küzdősport, harcművészet, sportvívás) alatt a figyelmem egyre jobban az erőnléti edzések felé fordult, ebből az érdeklődésből nőtte ki magát végül a CrossFit edzői karrier.
2005 óta foglalkozom behatóbban a témával, 2010 óta dolgozom hivatásszerűen edzőként, valamint 2013-ban végeztem el a hivatalos CrossFit képzést, ezután nyitottuk meg a Tesseractot.
– Miért döntöttél a saját terem megnyitása mellett? 

Az edzői pálya megkezdésétől kezdve ez a volt a cél, így csak idő kérdése volt, hogy mikor jutunk el eddig a lépcsőig. Célunk volt és maradt is, hogy külső limitációk nélkül tudjuk megvalósítani mindazt, amit elterveztünk, egy élő szakmai műhelyt, mely közösségként, számunkra második „családként” tud integráltan fejlődni.

– Kik csatlakoztak később az edző gárdához? 

Zenekari szakzsargonnal élve több „tagcserén” esett át a csapat, az alapítók közül Horváth „Rozsomák” László,valamint a legfrissebb felállásban mellette Varga Gergő, Papp Ferenc, Szőke Marcell, Hartai Gábor és jómagam alkotjuk a Tesseract szakmai Teamet.

new_1.jpg
– Mi az, amitől úgy gondoljátok másabb ez a box/terem mint a többi, miért “kellene” hozzátok csatlakoznom? 
A fél órás mobility/mozgás-előkészítés blokk minden edzés előtt. 😀

Viccet félretéve…két dolgot emelnék ki.
1) A kiemelten szakmai irányú gondolkodás, a következetes szabályrendszer és edzői munka.
Egyik legfontosabb alapelvünk, hogy az élménynek, a „fun factor”-nak a megalapozott munkából kell következnie. Így a legnagyobb hangsúly azon van, hogy olyan bázist adjunk mindenkinek mozgástanulásban, készségek elsajátításában, amit hosszú távon tud kamatoztatni.
Nem csak a gyakorlatokat oktatjuk le a tanítványainknak, hanem egy mozgásrendszert próbálunk átadni, mely a teljesítményen túl az életminőségre is hatással van.

2) „Család”-koncepció a közösségépítésben.
Feltett célunk, hogy egy második otthont teremtsünk a hozzánk járó embereknek, ahol mindenki a legjobb önmaga lehet. Nem csak csapatot építünk, hanem felfogásunk szerint mindenki a „Tesseract Family” tagja lesz, minden hibájával és erényével együtt, idővel mindenki megtalálja a saját helyét és szerepét ebben a kis mikroközösségben.

20561850-1725826947447225-1326991641-n

– Milyen arányban edzenek nálatok nők/férfiak, idősek/fiatalok, hobbisták/versenyzők?

A nemek aránya még erősen billen a férfiak felé, de szép fokozatosan egyre több hölgy is csatlakozik hozzánk, nem egyszer példát mutatva kitartásból mindannyiunknak.
A kor szerinti eloszlás elég diverz, legtöbben a 25-40 éves korosztályból érkeznek, de vannak fiatalok, illetve a legidősebb tanítványunk 50 év felett van. J
Versenyzők a jelenlegi tanítványok között csak nagyon kis számban vannak jelen, de tervben van az utánpótlás kinevelése is.

– Milyen kiegészítő órákat lehet nálatok venni? (Jóga, gimnasztika stb.)

A „Standard” CF mellett, van Kezdő és Haladó CrossFit programunk, valamint Kiegészítő óraként Gimnasztika, Súlyemelés és a jövőben Mobility.

– Segítetek-e a tagoknak táplálkozási kérdésben? Milyen étrendet/diétát javasoltok nekik? 

Természetesen szívesen válaszoljuk meg ezeket a kérdéseket legjobb tudásunk szerint, alapelvként tartva azt, hogy tudjuk, mindenki különböző, így nem lehet egy sémára felépíteni minden diétát. Vannak természetesen általános érvényű szabályok, de egyén specifikusan kell az étkezési szokásrendszert kialakítani.
Mindemellett nem vagyunk táplálkozási szakemberek, így előszeretettel javasoljuk, hogy akit komolyabban érdekel a téma, az keressen fel egy valóban hozzáértőt (Kajdi Róberttel dolgoztunk is együtt, őt jó szívvel ajánljuk).

– Vannak saját szervezésű, akár házi versenyek, akár országos/európai szintű versenyek? 

Házi versenyünk évek óta nagy sikernek örvend, egy mérföldkő a tanítványok számára, ahol megmérettethetnek, barátságos keretek között, lemérhetik az éves fejlődésüket. Ezt idén továbbfejlesztettük, és egy több fordulós házibajnokságot írtunk ki, kíváncsian várjuk ennek eredményeit.
Emellett házi csapatversenyt is szervezünk minden évben, amely remek közösségépítő programként is funkcionál.

Országos/nemzetközi versenyt nem szervezünk már jó ideje, anno a HTS verseny nagy sikerrel zajlott, de azóta nem vettünk részt ilyen jellegű munkában. Természetesen a jövőben ez is változhat, nem zárkózunk el e felől az irány felől sem.

cfit-048-resize

– Van kapcsolatotok más CF termekkel?

Több hivatalos CrossFit teremmel és Functional/Cross Gymmel is jó viszonyt ápolunk.
Több teremmel dolgoztunk is együtt az évek során, tartottunk szemináriumokat, voltak meghívott előadóink, sőt több baráti terem edzőit is a tanítványaink között tudhatjuk.

– Ha most csatlakoznék hozzátok, hogy néz ne ki az első hónap a számomra? 

Sportmúltad, CF irányú alapjaid, és más teremből hozott „referenciád” alapján választunk neked csoportot, de elsődlegesen mindenkinek a Kezdő CF órát javasoljuk.
Ez egy 8 hetes program, melynek első négy hetében a következő alapokkal ismerkednél meg:
– mobilitás, stabilitás, alapvető mozgásminták tanulása és korrekciója
– Kettlebell alapgyakorlatok
– gimnasztikai alapgyakorlatok
– erőfejlesztés
– basic metabolikus kondicionálás

– Ha csatlakozni szeretnék, kit kell keresnem? Kinek írhatok? Honlap? 

Keress minket bátran a honlapon, vagy facebook oldalon megtalálható bármely elérhetőségünkön (telefon, email, fb üzenet), illetve akár személyesen is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s