Box Insider – CrossFit Trec

Box Insider rovat az 5. részével jelentkezik, ezúttal Szegedről. A következő interjút a CrossFit Trec tulajdonosával készítettem. Ha pedig az előző részekre vagy kiváncsi, kattints ide.

 

-Miért döntöttél a saját terem megnyitása mellett? 

– 25 évig versenyszerűen cselgáncsoztam. Az alapozás, erősítés mindig magas intenzitású köredzés volt, leginkább saját súlyos gyakorlatokkal (húzódzkodás, kötélmászás, felülés, társhordás, társsal guggolás, lábemelés bordásfalon, stb). A versenyszerű sportolást követően is hasonló módon edzettem. 2013-ban 4 hónapot töltöttem Londonban, ahol már tudatosan Cf terem mellett kerestem szállást. Ott a CrossFit teljesen beszippantott. Nagyon tetszett a hangulat, a közösség és persze az edzések is, a CrossFit Hackney edzőivel a mai napig baráti kapcsolatban állok. Már kint tudtam, hogy termet fogok nyitni itthon és fél évvel később ez meg is valósult.

IMG-0859

-Kik csatlakoztak később az edző gárdához? 

– Ménesi Matyi egykori judos társam volt, akiről tudtam, hogy a CF megszállottja. Ő ebben az időben Írországban dolgozott, de kérésemre hazajött és a nyitástól edzőként dolgozik a teremben.

Gajda Zoltán korábbi korosztályos válogatott súlyemelő a kezdetektől tart súlyemelő edzéseket a teremben.

Mára az edzői gárda még kiegészült Lajos Alexszel (CF edző és versenyző), Gyulai-Nagy Szuzinával (CF L1, CF Kids edző és CF versenyző), Ammerling Viviennel (sportedző és CF versenyző) és Csató Istvánnal (válogatott súlyemelő).

IMG-0847.JPG

-Mi az, amitől úgy gondoljátok másabb ez a box/terem mint a többi, miért “kellene” hozzátok csatlakoznom?

– A kezdetektől fogva mást, többet szerettünk volna nyújtani, mint a többi terem. Az első pillanattól súlyemelővel oktattuk a súlyemelés alapjait. Nálunk tartott az országban először szemináriumot Kovács Lacee (akit ezt követően még kétszer meghívtunk). Tartott nálunk számos CF specifikus súlyemelő szemináriumot Molnár Gábor országos csúcstartó olimpikon súlyemelő és Nagy Ákos súlyemelő világbajnok.

Minden edzésen kétféle edzéstervvel – egy súlyemelés hangsúlyos, erőt és erőállóképességet fejlesztő, és egy inkább a saját testsúlyos, illetve kettlebell gyakorlatokra épülő, igazi zsírégető, alakformáló edzéssel – várjuk vendégeinket. Így legyél akár haladó, versenyző szintű CrossFitter vagy mozogni, formálódni vágyó családanya, nálunk megtalálod a számításodat.

Barátaink segítségével kifejlesztettünk egy saját mobil alkalmazást, a WodTracker-t, amin keresztül elérhető a bejelentkező (Optime) rendszerünk, emellett alkalmas az egyéni rekordjaid naplózására, megtalálod rajta egy hétre előre és hetekre visszamenően a napi edzéseket és tartalmaz egy speciális, CF-re kifejlesztett időmérő alkalmazást is.

Ezek mellett üzemeltetünk még krioszaunát is, ezzel is növelve szolgáltatásaink palettáját.

-Milyen arányban edzenek nálatok nők/férfiak, idősek/fiatalok, hobbisták/versenyzők?

– Termünkben 30 év felett van az átlagéletkor és valamivel több a női vendég. A „hobbisták” – magam ezt nem tartom szerencsés kifejezésnek, maradjunk a sportolni, edzeni vágyóknál – döntő többségben vannak. Véleményem szerint for profit vállalkozás nem is működhet másképp.

IMG-0855.jpg

-Milyen kiegészítő órákat lehet nálatok venni? (Jóga, gimnasztika stb.)

– A mobilizálásra és a súlyemelésre fektetünk igen nagy hangsúlyt. Azt tapasztaltuk, hogy a nem megfelelő mozgásminta és a súlyemelő alapok hiánya, de ezek ellenére történő nagysúlyos edzés erőltetése rendkívüli lemorzsolódást eredményez. Az országban egyedüliként csatlakoztunk a CrossFit Kids programhoz, heti két edzéssel várjuk a CF iránt érdeklődő, sportolni vágyó gyerekeket.

-Segítetek-e a tagoknak táplálkozási kérdésben? Milyen étrendet/diétát javasoltok nekik? 

– Súlyemelő edzőnk működteti az EgoFood-ot Szegeden. A szolgáltatás lényege, hogy személyes konzultációt és testösszetétel-mérést követően, személyre szabott, egészséges és diétás ételeidet házhoz szállítják, napi 3-6 adagban igény szerint. Vendégeink nagy része veszi igénybe ezt a szolgáltatást, de az edzőkhöz is bárki fordulhat táplálkozással, étrenddel kapcsolatos kérdéseivel bizalommal.

IMG-0860.jpg

-Vannak saját szervezésű, akár házi versenyek, akár országos/európai szintű versenyek? 

–A makói Tyr Gym-mel, Sipos András barátommal idén már 4. alkalommal rendezzük meg a TNT Team Challenge országos, 4 fős csapatversenyt, melyen eddig minden alkalommal Szerbiából is érkeztek csapatok.

Termünk Reebok CrossFit store is, emellet Trec tápkieget és ruházatot, Rehband térdvédőket és Rep in Peace ruházati termékeket is forgalmazunk. Magyarország 2 legnagyobb CF versenyén, a European Masters Throwdown-on és az EMT Team Crash-en a kezdetektől jelen vagyunk shop-ként és szponzorként egyaránt.

IMG-0846.jpg

-Van kapcsolatotok más CF termekkel?

–A makói Tyr Gym-mel van kifejezetten jó és szoros kapcsolatunk, valamint a temesvári CF teremmel, míg a versenyeken való részvétel kapcsán Mézes Gergellyel. Több terem tartotta már nálunk az edzőtáborát és mindenki bátran fordulhat hozzánk, barátsággal fogadjuk.

-Ha most csatlakoznék hozzátok, hogy néz ne ki az első hónap a számomra?

–Heti 4 kezdő edzésünk van, az első 4-6 hét az ezeken való részvétellel telne. Itt elsajátíthatod az alapokat és a szervezeted is folyamatosan hozzászokhat ehhez a fajta edzésmódszerhez, terheléshez. A kezdő kurzust követően minden tagnak vizsgát kell tennie, majd ezt követően csatlakozhat a haladó és súlyemelő edzésekhez.

-Ha csatlakozni szeretnék, kit kell keresnem? Kinek írhatok? Honlap?

Facebook-on és a neten (www.crossfittrec.eu) is megtalálhatóak vagyunk, illetve a 30/638-2624-es számon vagyunk elérhetőek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s