Box Insider – CrossFit Debrecen

– Egy rövid bemutatkozást kérnék és meséld el légy szíves, hogy jött az életedbe a CrossFit?

Szegedi Gergő vagyok, a CFD egyik megálmodója. Én 2013-ban találkoztam először a CrossFit – el, amikor Kovács Lacee kijutott a CrossFit Games-re. Nagyon megtetszett, ahogy küzdenek mindent (IS) beleadva a srácok.

-Miért döntöttetek a saját terem megnyitása mellett?

Az egyik oka az volt, hogy Hajdú-Bihar megyében még nem volt hivatalosan üzemelő CrossFit terem.  Úgy éreztük, hogy erre, ebben a régióban is nagy igény lenne, hogy megmutassuk, igenis lehet ezt magas színvonalon csinálni. Szerencsére bejöttek a számításaink :). A másik oka pedig az volt, hogy megismerkedtünk JA Myburgh-el, akit nem csak Magyarországon, de világszinten is elismernek a CrossFit és a gimnasztika világában. Vele és az Ő általa képviselt profizmussal együtt sikerült összekovácsolnunk az elképzeléseinket.

-Kik csatlakoztak később az edző gárdához? 

A terem alakulásakor a vezetőedzőnk, JA mellett kettő CrossFit és egy funkiconális trénerrel kezdtünk meg a működésünket. Azóta bővült az edzői csapatunk, jelenleg 7 fővel dolgozunk együtt, amibe beletartozik négy CrossFit, egy TRX/funkcionális, egy jóga oktató és egy fizioterapeuta is.

-Mi az, amitől úgy gondoljátok másabb ez a box/terem mint a többi, miért “kellene” hozzátok csatlakoznom?

Amire nagy hangsúlyt fektetünk az a minőségi edzés. Edzőinknek ez nem csak egy munka, hanem a szenvedélyük, a hivatásuk, ebből adódóan minden egyes óra a lehető legmagasabb színvonalon történik. A technika pontos elsajátítása, tökélyre fejlesztése számunkra az elsődleges. Garantáljuk, hogy minden egyes tagunk fejlődik, eredményeket ér el, és nem csak siker élményekkel lesz gazdagabb, de barátokkal is.

A box szíve-lelke a közösség, ami inkább hasonlít egy nagycsaládra. Ez nem csak a mindennapi csoportos órákon nyilvánul meg, de a termen kívüli szórakozásban is, mint például kerti főzések, kirándulások, stb. így már első alkalommal is egy nagyon barátságos, jó hangulatú környezetben találhatja magát az ember.

-Milyen arányban edzenek nálatok nők/férfiak, idősek/fiatalok, hobbisták/versenyzők?

A tagok többsége olyan átlagemberekből áll, akik “csak” az egészségükért szeretnének tenni, jobb fizikumra vágynak vagy egy pozitív környezetben szeretnének kikapcsolódni a mindennapokban.

Természetesen vannak versenyzőink is, akik hazai és nemzetközi versenyeken is szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Valamint olyan élsportolók is járnak hozzánk, akiknek a CrossFit kiegészítő edzésként szolgál, hogy minél jobb teljesítményt tudjanak nyújtani a fő sportágukban.

-Milyen kiegészítő órákat lehet nálatok venni? (Jóga, gimnasztika stb.)

Jelenleg a CrossFit mellett Gerincjóga, funkcionális tréning és TRX órák vehetők igénybe. A klasszikus CrossFit órák kiegészítéseként súlyemelés órákat is tartunk külön. Jelenleg pedig tervbe, folyamatba van a gyerekeknek szóló külön CrossFit órák bevezetése is.

-Segítetek-e a tagoknak táplálkozási kérdésben? Milyen étrendet/diétát javasoltok nekik?

Természetesen minden segítséget megadunk a hozzánk járó vendégeknek, hogy minél elégedettebbek legyenek, és minél több sikerélményük legyen.

A legalapvetőbb szabály az étkezés terén, ami mindenkire igaz, hogy törekedni kell a minőségi alapanyagokra és a tiszta étkezésre. Ez azt jelenti, hogy ajánlott kerülni a feldolgozott, félkész ételeket, azokat az alapanyagokat, amik cukrot, transzzsírokat és különböző adalékanyagokat tartalmaznak. Emellett, figyelni kell a rendszeres zöldségfogyasztásra, valamint a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Ha valaki már ezeket az alapelveket szem előtt tartja és eszerint étkezik, sokkal energikusabb lesz, javulni fog a teljesítménye.

Ennél részletesebb táplálkozási tanácsadás pedig már személyenként eltér, hisz manapság sokan küzdenek különböző ételallergiával vagy intoleranciával, és nagyban meghatározó a mindennapi életmód, a kor, a nem, valamint az edzések intenzitása is.

-Vannak saját szervezésű, akár házi versenyek, akár országos/európai szintű versenyek?

A terem 1. születésnapját egy háziversennyel ünnepeltük, ami nemcsak a tagoknak volt maradandó élmény, de minket is nagy örömmel töltött el, hogy olyan sokan részt vettek rajta és lelkesen készültek az eseményre.

Jövőre szeretnék egy magas színvonalú, országos versenynek otthont adni, ahol mind az amatőr és a profi versenyzők is megmérettethetik magukat. És reméljük, hogy majd évről évre házigazdaként fogadhatjuk a CrossFit szerelmeseit.

-Van kapcsolatotok más CF termekkel?

Több teremmel is kapcsolatban állunk, közeli és távoli termekkel egyaránt, mind edzőkkel, tulajdonsokkal, mind sportolókkal.

-Ha most csatlakoznék hozzátok, hogy néz ne ki az első hónap a számomra?

Mindenképp izomlázas napok és hetek elé néznél 😀

De szerencsére a legtöbben a kezdeti nehézségek ellenére nem ”adják fel” az edzéseket, hanem úgy érzik végre megtalálták azt a sportot, amiben kiteljesedhetnek és örömüket lelik.

Az edzések változatosságának köszönhetően az órák sokszínűek és élvezetesek, az első sikerek pedig már pár hét után érzékelhetőek.

Szinte minden hónapban indítunk kezdő csoportokat, abszolút kezdőnek ezt szoktuk javasolni elsőre. Ezekben a csoportokban a résztvevők megismerkednek a gyakorlatok helyes technikájával, fontos szerepet kap a mobilizáció javítása, valamint az erőnlét és az állóképesség fejlesztése. Az órák intenzitását fokozatosan növeljük, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a vendégeinkből.

-Ha csatlakozni szeretnék, kit kell keresnem? 

Személyesen az edzőtermünk címén: 4034 Debrecen, Kolónia utca 1/A

Telefonon, a +36203743012 számon

Írhatok nekünk üzenetet facebookon (www.facebook.com/crossfitdebrecen)

vagy emailben az info@crossfitdebrecen.com címre!

Minden további információt pedig megtaláltok a www.crossfitdebecen.com weboldalon!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s