18.4 RX sztenderdek

A 18.4-es WODról itt olvashattok!

Kaptunk egy új gyakorlatot az Openre, méghozzá a Handstand Walk-ot.

Nézzük mik a gyakorlat sztenderdek:

Deadlift

Tradicionális felhúzás, a kezek a térdeken kívül helyezkednek el. Sumo deadlift nem megengedett.

A barbell a földről kell felhúzni, amíg a csípő és térdek teljesen nem nyújtottak, illetve a könyök és vállak a rúd vonala mögé nem kerül. Két külön rudat lehet használni a két különböző súlyhoz, ha erre nincs lehetőség, segíthetnek a súlyokat felhelyezni a rúdra.

Képernyőfotó 2018-03-16 - 13.47.36.png

Handstand Pusch-Up

Először is meg kell határozni a magasságot a lábaknak. Első lépésként, le kell mérni az atléta könyökétől a kézfejéig (középső bütykök). Második lépésben pedig háttal a falnak állva, be kell jelölni a fej magasságánál a falat. A megjelölt ponthoz, hozzá kell mérni az első lépésben mért távolság felét. Ez a magasság lesz a cél a Handstand Pusch-Uphoz.

Képernyőfotó 2018-03-16 - 13.52.52.png

Minden ismétlés a fenti pozícióval kezdődik.  teljesen nyújtott, kilockolt kezekkel kezdődik és végződik, a sarok pedig érinti a falat, a test pedig egy vonalban kell, hogy legyen a kezekkel. A saroknak el kell hagynia a megjelölt magasságot. A lenti pozícióban a fej érinti a talajt. Ha a kezek és a fej nem ugyan azon a felszínen van, mondjuk a kezek tárcsákon helyezkednek el, a fej alá kell tenni valamit, hogy teljesen egy vonalban, magasságban legyenek a kezek és a fej. A kipping megengedett.

Képernyőfotó 2018-03-16 - 13.56.44.png

 

Handstand Walk

25 láb hosszú területet kell kijelölni, melyet 5 lábanként meg kell jelölni. A 25 láb távolságot egyszer oda, majd vissza kell megtenni. Több mint 25 láb megtétele egy irányban, fordulás nélkül nem megengedett. (5 láb kb. 1,5 m)

Az atléta a vonal mögül kell, hogy induljon, a kezek szintén a vonal mögött kell, hogy legyenek. Ha bármikor az atléta leteszi a lábát vagy elesik, a legutolsó áthaladt vonaltól kell újra indulnia.

Képernyőfotó 2018-03-16 - 14.01.10.png

 

A tévedés jogát fenntartva, mielött neki állsz a WODnak, mindenképpen egyeztess az edződdel. Angol nyelven a sztenderdeket pedig itt találod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s