18.3 – Sztenderdek

Az új Open WOD elhozott nekünk pár, skilleket igénylő gyakorlatot, mint a Double Under, Bar és Ring Muscle Up. Nézzük hát a gyakorlat sztenderdeket.

Double Under 

Értelem szerűen, a kötélnek kétszer kell körbe érnie mielőtt újra a talajt érné a lábunk és a kötélnek előre kell haladnia.

Overhead Squad

A lenti pozícióban a csípőnek el kell hagyni a térd vonalát, fent pedig a csípő, térdek és kezek teljesen lockolva. A squat snatch kezdésnek megengedett de nem kötelező.

Képernyőfotó 2018-03-09 - 16.58.58.png

Ring Muscle Up 

A gyakorlatot a gyűrűn lógva kell kezdeni, nyújtott kezekkel, a láb nem érint talajt. A kipping közben a sarok nem mehet a gyűrű vonala fölé. A fenti pozícióban a könyöknek teljesen nyújtva kell lennie, csak az után lehet új ismétlést kezdeni.

Dumbbell Snatch 

A dumbbel mindkét feje a földet érinti kezdésnél és egy mozdulattal kell a fej fölé juttatni. Touch and go megengedett. Az ismétlések között a kezeket váltogatni kell és lefelé a fej vonalát el kell hagynia, mielőtt a kéz váltása megtörténik. A nem dolgozó kéz nem lehet kontaktban a testtel a snatch közben. A fenti pozícióban pedig teljesen lockolt kezek, csípő és térd szükséges. Muscle, power, squat és split snatch megengedett, de az ismétlés befejezéséhez, mind a két lában egy vonalban kell lennie.

Képernyőfotó 2018-03-09 - 17.10.32

Bar Muscle Up

A ring muscle up-hoz képest hasonlóan a gyakorlat teljesen nyújtott kézzel indul, a rúdról lógva, a lábak pedig nem érintik a talajt. A kipping közben a sarok nem mehet magasabbra, mint a rúd magassága. A fenti pozícióban pedig a könyök teljesen nyújtva, a vállak a rúd felett vagy kicsivel előtte kell, hogy legyenek.

Képernyőfotó 2018-03-09 - 17.15.19

 

A tévedés jogát fenntartva, mielőtt neki álltok a WODnak, mindenképpen egyeztessetek az edzőtökkel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s