Bemutatkozik a CrossFit B’Bros

Új cikk sorozatunkkal szeretnénk bemutatni, az összes CrossFit és funkcionális edzéssel foglalkozó termet, melynek első állomásaként a budapesti CrossFit B’Bros termét szeretnénk veletek megismertetni. Ennek aprópójából a terem két tulajdonosát, Bálintot és Bálintot kérdeztük.

 

-Hogy jött az életetekbe a CrossFit?

2014 májusában Koppenhágában rendezték meg a Crossfit Regionalst, ahova többen kimentünk. Előtte itthon is CrossFiteztünk, teljesen beszippantott minket a CF világa.

Amikor Dániában beléptünk a Regionális arénába, teljesen meglepődtünk, hiszen olyan hangulata volt az egész rendezvénynek, hogy magunk se hittük el. Mindenki biztatta a másikat, mentek a pacsizások, őrült szurkolás. Több koppenhágai CrossFit termet meglátogattunk, ahol barátságos hangulat, profi edzők és edzések fogadtak minket, és akkor fogalmazódott meg bennünk, (Bálintok –tulajdonosok), hogy ezt itthon is meg szeretnénk valósítani. Termünk neve is innen ered: B’(álint) Bros.

13217044_1208694559171035_5489321078965877693_o

Fótó forrása: Király István

 

-Miért döntöttél a saját terem megnyitása mellett?

Akkoriban nem volt sok hivatalos CrossFit terem Magyarországon, így megláttuk benne a piaci potenciált. 2015 januárjában nyitottuk meg első termünket, a CrossFit B’Brost a Városliget mellett, és azóta rengeteg emberrel szerettettük meg ezt a mozgásformát. 2017. szeptemberében pedig megnyitottuk második hivatalos CrossFit Boxunkat a 9. kerületben, amire szintén nagyon büszkék vagyunk.

13112880_1208690849171406_3646646697315252772_o

Fótó forrása: Király István

 

-Kik csatlakoztak később az edző gárdához? 

Sóti Zsolt vezető edzőnk volt aki először csatlakozott, igaz akkoriban nem vett minket komolyan…☺ Aztán Kiss Gyula és Kakatics Máté is csatlakozott a csapathoz, ami mára már négyszeresére bővült.

 

-Mi az, amitől úgy gondoljátok másabb ez a Box mint a többi, miért “kellene” hozzátok csatlakoznom?

Barátságos hangulat, profi csapat, motiváló közösség. Szeretnénk mindenkivel megszerettetni a ezt a sportágat, az embereket egészséges életmód felé “terelni”. Alapelvünk, hogy a CrossFit kortól és nemtől függetlenül mindenkinek való, nem kell félni a súlyoktól, mindent le lehet skálázni. Ehhez társul a már említett barátságos hangulat, edzés utáni pacsizások, ezekre nagy hangsúlyt fektetnek edzőink.

Termünkben az edzéseken kívül masszázst is igénybe tudnak venni vendégeink. Ezen kívül mindkét termünkben táplálékkiegészítők és Reebok termékek közül is tudnak válogatni.

 

-Milyen arányban edzenek nálatok nők/férfiak, idősek/fiatalok, hobbisták/versenyzők? 

A 2014-ben nyitott zuglói termünkben inkább férfiak vannak “túlsúlyban”, olyan 60-40% lehet a férfi-nő arány. Kor tekintetében teljesen vegyes. Járnak hozzánk tinédzserek és középkorúak is, de a nagy többség 20 és 40 év között van. Ebben a termünkben sok versenyzővel lehet találkozni. Külön kiemelnénk Horváth Laurát, aki hazánk és Európa egyik kiemelkedő CrossFittere, de rajta kívül is sok tehetséges versenyzőnk van. ☺

A B’Bros 2-ben leginkább 20 és 35 év közöttiek járnak, fele-fele arányban nők és férfiak. Leginkább olyan emberek, akiknek fontos a mozgás, szeretnének tenni az egészségükért.

13246292_1208697175837440_2387782168161402753_o

Fótó forrása: Király István

-Milyen kiegészítő órákat lehet nálatok venni?

Sok kiegészítő órát kínálunk minkét termünkben. Vendégeink egyik kedvence a mobility, amit segíti a regenerációt, nagyon jó nyújtó gyakorlatokat végzünk az óra alatt. Súlyemelés és gimnasztika óránk is nagyon népszerű. Tavaly két új óratípust is bevezttünk, az egyik a WodPrep, amit kifejezetten versenyzőknek, haladó CrossFittereknek ajánlunk, illetve a CrosFit Conditioning, amit olyan vendégeinknek kínálunk, akik ódzkodnak a súlyemeléstől, hiszen ezen az órán magas intenzitású WOD-kat végzünk, súlyemelés pedig nincs.

Kezdőket is szívesen látunk, minden hónapban indítunk külön nekik szánt kurzust.

 

-Segítetek-e a tagoknak táplálkozási kérdésben? Milyen étrendet/diétát javasoltok nekik?

Táplálkozási tanácsadás terveink között szerepel a közeljövőben. Ajánlani a Yolo Foodot és a FitServicet szoktuk annak, aki finom és egészséges menüt szeretne rendelni. Versenyzőink közül sokan a paleo diétára esküsznek, de ez teljesen egyedi mindenkinél.

BBROS2-0017

Fótó forrása: Király István

 

-Vannak saját szervezésű, akár házi versenyek, akár országos/európai szintű versenyek?

Igen, minden évben szervezünk több háziversenyt. Legutóbb novemberben volt páros háziversenyünk, ahol több, mint 100-an versenyeztek. Háziversenyeink után Boxunk nappalijában meg szoktuk vendégelni elfáradt versenyzőinket egy “visszatöltős” vacsorára. Legközelebb tavasszal fogunk rendezni hasonlót, várunk minden érdeklődőt.

Többször rendezték meg nálunk a Hungarian Throwdownt.

BBROS2-0065

Fótó forrása: Király István

 

-Van kapcsolatotok más CF termekkel?

Ha felmerül olyan jellegű kérdés/kérés akkor természetesen igen, viszont heti szintű kapcsolat nincs.

 

-Ha most csatlakoznék hozzátok, hogy néz ne ki az első hónap a számomra?

Ez részben tőled is függ. Ha teljesen kezdő vagy, akkor kezdő kurzusunkat ajánljuk, ahol 6 héten keresztül megtanítunk minden alap CrossFit gyakorlatot.

Ha nem kezdőként szeretnél csatlakozni hozzánk, akkor pedig bármelyik óránkra tudsz jönni. Általában először 8 alkalmas bérlettel indítanak újoncaink, aztán ahogy kipróbálnak egyre több kiegészítő órát, úgy jönnek egyre többet a terembe. ☺

BBROS2-0001

Fótó forrása: Király István

 

-Ha csatlakozni szeretnék, kit kell keresnem? Kinek írhatok? Honlap?

Csapatunkból recepciósaink, üzletvezetőnk, és marketingesünk az aki ilyen téren a segítségedre lehet. Nyitvatartási időben:

– telefonálhatsz (B’Bros 1: + 361/ 615-1790, B’Bros 2: +361/ 784-1708),

-írhatsz e-mailt (info@crossfitbbros.com/ hello@crossfitbbros2.hu),

kereshetsz minket

-Facebookon (CrossFit B’Bros/ CrossFit B’Bros 2.),

-Instagramon (@crossfitbbros/@crossfitbbros2),

személyesen mindkét termünkben:

  • -CrossFit B’Bros 1. 1142 Bp. Zichy Géza utca 12.
  • -CrossFit B’Bros 2. 1094 Bp. Márton utca 4.

Honlapjainkon pedig minden további információt megtalálsz! (crossfitbbros.com/ crossfitbbros2.hu)

Várunk szeretettel. ☺

 

Egy gondolat “Bemutatkozik a CrossFit B’Bros” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s