Újra csináljam? – Open

Sokaknak közülünk az Open időszaka a legizgatottabb periódus az évben. Ha esetleg nem jársz versenyekre, az Openre akkor is jelentkezel, már csak a közösség ereje és a feeling miatt is. Akik pedig komolyabban veszik a sportot, egy remek lehetőség, hogy ezáltal felmérd a tudásod jóformán a világ CF társadalmával.

20007593_breaking-news--crossfit-open-workout_t4c07bf7a

Mivel ez egy lég izgatott 5 hét, könnyen túl aggódhatod a dolgokat és a “bármi áron” csapdájába eshetsz (többször újra csinálsz egy WODot, sérülés ellenére még azért letolod, stb…) csak hogy kicsivel több rep legyen. A végén nem az számít mennyi lett az ismétlés szám vagy hogy sikerült-e hoznod rajta még 10 másodpercet, hanem hogy mit tanultált az Open alatt, hogy fogod azt az edzésedbe építeni, hogy még jobb atléta legyél.

Így mielőtt a REDO-n gondolkodsz, azaz hogy újra csináld-e, tedd fel magadnak a kérdést:

  1. Hogy érzi magát a testem (őszinte válasz)?
  2. Miért szeretném újra csinálni / mit tudnék még elérni vele?

Ha már az első alkalommal teljesen kifacsart a WOD, érdemes elgondolkodni, hogy egy új próbával lesz-e esetleg esélyed kijutni a regionálisra vagy bejutsz, mint Master Qualifier? Ha nem, akkor megéri?

Ahelyett, hogy hangsúlyt fektetnél arra a plusz pár ismétlésre, gondold át mit tanultál, mi vot a gyengeséged, mi ment nagyon jól és vonj le egy következetest, hogy a következő egy évben, mely területen kell többet fejlődnöd, így jövőre még erősebben, még jobban teljesítesz majd.

Természetesen az Open remek lehetőség, hogy teszteld a határaid és az átlagosnál jobban odatedd magad a WODok alatt, így ha benned van a versenyszellem és úgy gondolod, hogy több is van ebben, mint ahogy az elsőre sikerült, nyugodtan csináld meg újra! Ez inkább egy személyes tanács, mert én is így tettem, mivel tudom, hogy csak rágódnék rajta, hogy vajon mi lett volna, ha…. Hagyok magamnak inkább egy pihenőnapot, átgondolom mi volt az, ahol tudtam volna még tolni magam, mire kell jobban odafigyelni (pl. 18.1-nél az evezés pont ilyen volt) és ezek tudatában próbálok rá újra. Persze ilyenkor nem javítok annyit, hogy esélyem legyen kijutni a regionálisra, de nyugodt szívvel és elégedetten fekszem le, hisz magammal versenyeztem és győztem!

Annak 1%-nak (inkább 0,01%) pedig, akik esélyesek, hogy tovább jussanak teljesen más szempontokat kell figyelembe venni, például, hogy kijutnak-e egy új próba nélkül is vagy sem? Ha a válasz igen, bölcs döntés az energiát a későbbiekre tartogatni.

Ami még nagyon fontos, a cikk nem azért született, hogy eltántorítson attól, hogy újra próbálj egy workout-ot, inkább azért, hogy ha ezt fontolgatod, mindenképpen tudatos döntést hozz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s