Az Open mindenkié – A Trafoban a helyed a hétvégén

Ahogy azt előző cikkben megírtuk, nagyban hozzájárulhat a sikeres Openhez, ha a WOD-okat nem egyedül, hanem közösségben, egy hivatalos CrossFit Boxban csinálod, mert az a légkör és energia, ami ott körül vesz, plusz löketet ad és mindemellett hatalmas buli!

Idén erre remek lehetőséget biztosít a CrossFit Trafo, így a kezdeményezésről Szántó Sanyit kérdeztük, a box szakmai vezetőjét, aki idén már a 7. alkalommal méretteti meg magát az Openen.

28313529_1666275173415912_482677398_n

-Honnan jött az ötlet, hogy az Open hazai bázisaként debütáljatok?

Minden évben ez az az időszak, amikor felkészültségi szinttől függetlenül, hazai környezetben van lehetőségünk megmutatni mit is tudunk, mire volt elég az előző évi edzésmunkánk. Ez egy fantasztikus dolog, amit világszerte ki is aknáznak, de itthon egyelőre még kevés aktivitás mutatkozik az Open iránt. Ezen szeretnénk változtatni.

-Mi a célotok a kezdeményezéssel?  

A rendezvény célja, hogy minél több érdeklődőt bevonjunk és megmutassuk nekik milyen nagyszerű hangulata van az Opennek. Illetve, hogy együtt versenyezhetnek a kezdők az elit atlétákkal, illetve az egész világ crossfittereivel. Emellett sokan félre értelmezik vagy lehúzzák az Opent, számukra is szeretnénk megmutatni az igazi arcát ennek a versengésnek. A rendezvényben együttműködünk néhány vidéki edzőterem csapataival is akiknek nincs lehetőségük a CrossFit affiliáció nyújtotta lehetőségek igénybevételére saját otthonukban, viszont a Trafoban élhetnek ezekkel az előnyökkel. A résztvevő partnere az gyöngyösi Gemmeopolis, az egri Cross Team Eger, a siófoki Rock Star Gym és persze az Enrage brand és szponzorált sportolóik.

cf-logos.png

-Hogy képzeljük ezt el? Mikor kezdődik majd, meddig tart, hányan csinálják a WODot egyszerre?

Az Open 5 hétvégét felölelő sorozatból áll össze, a CrossFit Trafoban minden hétvégén lesz lehetőség valamelyik napon teljesíteni a WODokat. Magyar idő szerint február 23-án hajnalban indul az Open, így nálunk is ettől az időponttól lehet jönni és nyomatni a feladatokat. Minden WODra 4 napja van a nevezőknek, hogy a lehető legjobb eredményt elérjék. Pénteken nálunk a csoportos edzéseken már lehet teljesíteni, de az igazán nagy durranás az mindig szombaton szokott lenni. Ilyenkor már délelőtt 10-től indulnak a futamok, melyekre előre fel lehet iratkozni és bíráskodást is biztosítunk mindenkinek. Most szombaton 24-én a kezdő hétvégén 12 órától kezdik majd az Enrage csapat elit atlétái, akiket élőben is közvetítünk majd. Ezt követően, akinek még van kedve vagy ekkor ér rá lesz még lehetőség megcsinálni a WODot. Koradélután egy jóga óránk is van, így aki az Open WOD után nyújtana levezetne annak ez remek lehetőség.

28191443_1666275176749245_693087251_n

-Hány emberre számítotok a hétvége során?  

Eddig több mint 50-en regisztráltak és jelölték be a Trafo-t affiliációként, de sokan csak az utolsó pillanatban neveznek vagy csak versenyen kívül teljesítik a WODokat majd. A szombati események lesznek a legnépszerűbbek ez az elmúlt évek tapasztalata és ide várjuk a külsösöket is elsődlegesen, akik szeretnék inspiráló közegben lenyomni az Open feladatokat.

-A későbbi hetekben is ti lesztek a helyszínadók?

Terveink szerint a legtöbb Open hétvégét a Trafoban töltenénk, de tervben van egy hétvégi túra Gyöngyösre a Gemmeopolisba is, ahol szintén nagy közösség van és a többi partnernek is ideális helyszín. Várunk minden CrossFit szerelmest az Open eseményeinkre, főleg azokat, akik nem CrossFit affiliációban szoktak edzeni.

Az Open mindenkié!

Tehát nektek is ott a helyetek! Ha jelentkezni szeretnél, esetleg kérdésed van az info@crossfittrafo.com címen megteheted vagy akár a CrossFit Trafo facebook oldalon.

3,2,1…Go!

2 gondolat “Az Open mindenkié – A Trafoban a helyed a hétvégén” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s