Minden, amit tudnod kell az idei CrossFit Games-ről

A CrossFit Open az első lépcső a Games felé és egyben a legnagyobb CrossFit közösségi esemény is az évben. Minden évben százezernyi atléta “gyűlik” össze és méri össze tudását világszerte a világhálón. Bárki jelentkezhet, aki elmúlt 14 éves.

A regisztráció az Open-re már Január 11.-én megkezdődött, így már csak izgatottan várhatjuk a február 22.-i Pacific időzóna szerinti 5 órás bejelentést, ahol ismertetik 2018 első Wodját. (18.1).

Az élő bejelentések időpontjai és helyszínei. 

Ezután 4 nap áll rendelkezésére mindenkinek, hogy a legjobbját nyújtsa és feltöltse az eredményét, videóját.

Minden Wod-ot két kategóriában hoznak nyilvánosságra, Rx és Scaled. Scaled kategória teszi lehetővé, hogy minden atléta összemérhesse tudását, mert itt “könnyített” gyakorlatok és kisebb súlyokat határoznak meg.

Második lépcsőként következik árpilis 19-től 23-ig a The Online Qualifier a Masters és Teenagers kategóriának. Ez egy 4 napos online verseny, melyen az Open alapján, a top 200 Masters (35-60+) és Teenagers (14-18) kerül be. Minden divízióból a 20 legfittebb kap jegyet a Games-re.

Az egyéni (Rx) és csapat (Teams) kategóriának pedig következik a The Regionals. 3 hétvége alatt fogják lebonnyolítani a regionális selejtezőket május 18-tól június 3-ig.

A régiók felosztásában történt egy nagy változás, melyet a lenti képen láthattok.

Képernyőfotó 2018-02-06 - 17.21.34.png

 

Az európai régió mostantól két részre lesz osztva, Észak- és Közép Európára. A regionális versenyre, mind a két csoportból 20-20 egyéni versenyző és 15-15 csapat jut be.

Magyarország az Északi csoportba került, Aland-szigetek,  Bulgária, Fehéroroszország, Bouvet-sziget, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Feröer-szigetek, Grönland, Izland, Litvánia, Lettország, Norvégia, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Svédország és Ukrajnával egyetemben.

Az első héten (május 18-20) East Regional, Europe Regional és South Regional kerül megrendezésre. Május 25-17-ig a Centrál Regional, West Regional, Lating Amreica Regional lesz soron, majd az utolsó héten jön az Atlantic Regional, Meridian és Pacific Regional.

CrossFit Games

Az Regionals legfittebjei pedig augusztus 1.-től 5.-ig, Wisconsin állam, Medison városának Alliant Energy Centerében versengenek a Fittest Man/Woman/Team on Earth, azaz a legfittebb férfi/nő/csapat címért.

Ha bármi kérdésed lenne, hagyj egy kommentet a cíkk alatt!

 

Egy gondolat “Minden, amit tudnod kell az idei CrossFit Games-ről” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s