Új gyakorlat standardok a 18.0-hoz

Január 18.-án a Reebok bemutatta az új Nano8 flexweave CrossFit cipőjét. Az alkalomból pár atlétát meghívtak, hogy próbálják ki az új cipőt, illetve mutassák be a 18.0 WOD-ot.

Természetesen, ahogy a többi WOD-ot is, ezt is Dave Castro találta ki és Tia-Clair Toomey-t, Lukas Esslinger-t és Scott Panchik-et kérte meg, hogy mutassák be a közönségnek.

18.0 

21-15-9

  • Dumbbell Snatches
  • Burpess.

Scott fejezte be elsőként a workout-ot, 3 perc körüli idejével, 4 másodperccel Lukas és Tia elött. Annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődjön a sport, új kihívások elé legyenek állítva az atléták, változtattak pád dolgot a gyakorlat standardokon.

Az új Dumbbell Snatch szabály: 

Az előző évben kezet cseréhettél, amíg fej fölött tartottad a dumbbell-t. Az új szabály értelmében idén, ez a fajta kéz csere egyértelműen NO REP. Mostantól kötelező elhagynia a szemed vonalát és szigorúan csak a szem vonal alatt lehet kezet váltani.

Ahogy mindíg, a dumbbell-nek érintetnie kell a földet lent, ebben nem történt változás.

A súly férfiaknak 22,5 kg, a nőknek pedig 15 kg.

Új Burpee szabály: 

A burpee szabályain is szintén változtattak. A 18.0 esetében kötelezően hátra kell ugrnanod vagy hátra kell rúgnod mind a két lábad, illetve a felugrásnál is egyszerre a két lábaddal kell felugranod. A DB feletti átugrás során is pároslábbal kell átugrani.

Ez azt jeletni, hogy az eddigi hátra, illetve előre lépés nem megengedett, legalább is RX kategóriában. (A lépés autmatikusan scaled verziónak számít)

Mellkas érinti a földet (ez nem változott), viszont mielött a DB fölött átugrasz, fel kell állnod, csipőt rögzíteni az ugráshoz, nem úgy, mint eddig a Burpee Over the Bar esetében, mikor szinte fekvő pozicióból ugorhattál át a rúd felett.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s